2014. november 2., vasárnap

127.-220. hét



Micsoda pálfordulás! Emese mégis szeretne Borka nyomdokaiba lépni és most már neki is rózsaszín a kedvenc színe és ő is balettozni szeretne. Csak úgy kapkodom a fejem. Ráadásul Meskének határozottan kinyílt a csipája, ami kifejezetten nem teszi gördülékennyé az itthoni létet. Míg eddig sima ügy volt, hogy Borka nyomja meg a liftben a gombot és ő nyitja ki a garázskaput a távirányítóval, mostanra ezek sarkalatos kérdéssé váltak. Most már Emese is bejelenti igényét ezekre a jogokra, Borka meg kicsit sem szeretne alább adni a privilégiumaiból. Így minden indulás komoly szervezést igényel, hogy ki mikor és melyik gombot nyomhatja. Edződöm.
Bori rajztudása azt hiszem mostanra utolérte az enyémet. Jó, belátom azért ez nem egy megugorhatatlan szint, de akkor is szép teljesítmény tőle. Még régebben kapott egy olyan könyvet, amiben elmagyarázzák, hogyan lehet egyszerűen háziállatokat rajzolni. Mostanában ez a kedvence és állítom, nyuszit máris sokkal jobbat tud, mint én (lehet, hogy nekem is gyakrabban kéne forgatnom ezt a szakirodalmat. Biztos kölcsönadná). Olyan érdekes, hogy legtöbbször ugyanazt rajzolja: egy házikót füstölő kéménnyel, virágokat, egy kislányt két hosszú, felkunkorodó copffal, egy répaültetvényt (ez honnan jött?), napot, egy zöld és egy kék vízszintes vonalat, amely az eget és a földet szimbolizálja.
         Emesének ezzel szemben határozottan inkább a muzikalitása domborodik. Rengeteget énekel, amit Borka hazahoz az oviból, másnap ő is kívülről fújja. Az ő kedvence a Bori zenél című mese. Imádom, mindig ihletet kap belőle, ő is egyszemélyes konyhazenekart alapít, csak nem korlátozza magát a konyhai eszközökre és úgy egyáltalán a konyhára, hanem bármit, bármivel és bárhol püföl, lényeg hogy jó hangos legyen, akkor már hívható szerinte zenélésnek.

GySzR:

Most, hogy már dolgozom, Boriban is úgy döntött, választ még egy jövőbeli elfoglaltságot az anyukaságon kívül.
- Anya, miután anyuka lettem doktornéni szeretnék lenni. Olyan, aki nézi a torkokat és van fülvizsgálója.
Fül-orr-gégész lesz a lányom?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése