2013. október 6., vasárnap

71.-164. hét



Rég nem hallottátok, hogy vagyunk? Köszönjük, jól. Borka a harmadik oviban töltött nap után lett náthás, ez már közel egy hónapja történt, de azóta kis családunkban folyamatosan legalább másfelen betegek vagyunk. Semmi komoly, szerencsére, csak egy kis nátha, de az kiirthatatlanul. Borka a díler, aki folyamatosan hozza az új cuccot az óvodából, mi meg szívunk. Vagyis fújunk, most már Meske is, nagyon hangosan és kizárólag a száján keresztül, de úgy mindenféle papírba, amit csak a lakásban fellel. És olyan zabálnivalóan gondoskodó, hogy utána végigjár, és az összes családtag orrát megtörölgeti azzal a kicsit taknyos újság- vagy wc-papír darabbal (és most jogosan kérdezitek, hogy miért csodálkozom, hogy nem gyógyulunk meg…).
Már hetek óta készülünk, hogy Borka végre bent aludjon az oviban, oda-vissza végigbeszéltük a dolgot, és a héten debütált. Úgy kettő óra körül felhívott az óvónő, hogy akkor mégis miért nem jöttem érte… Bori ugyanis olyan meggyőzően bizonygatta, hogy márpedig ő nem alszik itt, hanem hazaviszik, hogy elhitték (a reggeli és a délutános ovónéni közötti információáramlás közelít a nullához, ezért Borin kívül másra nem nagyon tudtak alapozni). Következő nap, már nem volt menekvés, Borka viszont egy fél órával hamarabb felébredt és olyan hangosan sírt, hogy a fele társaságot felébresztette, a többieket csak azért nem, mert utána a dadusnéni sétálgatott vele a folyosón. Tiszta öröm, hogy itt a hétvége… Ez viszont Emesének kritikus néha, mert nem bírja az autózást. Bár mostanra elég magas lett ahhoz, hogy kilásson és így sokkal jobb a helyzet. De amint az most a nagyszülőkhöz menet kiderült, ennek is vannak hátulütői. Amikor Budaörsnél felhajtottunk az autópályára hirtelen csend lett, ezért ránéztünk. Meskete halálra vált arccal ült, riadtan nézett előre és elfehéredtek az ujjai annyira kapaszkodott. Szegénykém, sírni sem mert annyira izgult. Szerencsére épségben odaértünk és szerintem a nagyszülős hétvége kárpótolta!

GySzR:

Emese szókincse rohamosan bővül és megvan az első olyan szava, amely nem az életfenntartásához (Anya! Cici!) valamint a diktátorságához (Oda! Ott!) szükséges, hanem csak úgy, hobbiból mondhatja:
-         Kuka!
Annyira örült magának, hogy ezt ki tudja mondani, hogy esténként lefekvés előtt perceken keresztül ismételgeti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése