2013. október 13., vasárnap

72.-165. hét



Borka azt hiszem beletört az oviba. Valószínűleg egy cseppet sem venné zokon, ha reggel azt mondanám neki, hogy nem kell menni, de elfogadja, ha már egyszer muszáj. Reggelente apával mennek, és megállapodásunk szerint, ha heti négyszer bent alszik, pénteken otthon maradhat velünk, amikor mindig kitalálunk valami izgit. Már hajókáztunk, jártunk gyerekkorom helyszínén, ezen a héten pedig Lillafüreden voltunk. Most ünnepeljük Mami névnapját és azt kérte kísérjük el, mi meg ennyire nagyvonalúak vagyunk. Ismét mázlink volt az időjárással, fogtunk békát, ettünk szemes halat, Borka kisvonatozott, és többször oda-vissza végigmotorozták a Hámori-tavat, pancsoltak, kiették az összes olajbogyót a salátákból, idegenekhez kopogtattak, hintáztak, rohangáltak, kavicsot dobáltak. Nagyon éltek, jól érezték magukat.
A közös pancsoláson felbuzdulva gondoltuk, hogy itthon is végre összeengedjük a lányokat a nagykádban. Egyszer meg is történt, de azóta Emese minden fürdés előtt előcincálja a kis kádját, és kétségbe esik, ha nem engedünk bele azonnal vizet. Egy másik fürdőszobai mumust azonban sikerült legyőzni, méghozzá Borka hajmosás fóbiáját. A megoldás pedig az lett, hogy ő mossa saját magának (és ha nem vagyunk résen Emeskének), az öblítésnél meg törülközőt fog a szeméhez, mint az APG-ben. Ezért pedig minden morgolódásom ellenére fejet hajtok Bartos Erika nagysága előtt és megkönnyebbültem, hogy eggyel kevesebb alkalom nyílik arra, hogy az éktelen nagy visítás miatt kihívják hozzánk a Gyámhivatalt. Mami meg a hajukat is megnyírta a csajoknak, Meskének már majdnem mikrofon frizurája nőtt, Borka meg elég csapzott volt, mivel minden segítséget elutasít, és csak egyedül fésülködik. Meske próbálja feldolgozni az esetet és azóta a hajára mutogatva mondja, hogy nyi-nyi, mire el kell mesélni, hogy igen bizony Mami megnyírta. És ettől mindannyian nagyon elégedettek vagyunk…

GySzR:

Ha Bori felül valamilyen járműre a játszótéren, mindig megkérdezem tőle, hová megy. Eddig legtöbbször az állatkertbe „mentünk” vagy vendégségbe, mostanában viszont azt mondja, hogy:
- Szállodába!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése