2012. május 17., csütörtök

92.hét


A héten tovább bővült az otthoni járműparkunk, Borka kapott ugyanis egy új kismotort, már kész motorflotta parkol a teraszunkon. Ráadásul nem is akármilyen az új szerzemény: piros és még egy Micimackós csengőt is szerelt rá az apja. Ez lenne a legmenőbb kismotor az egész játszótéren, ennek ellenére, vagy lehet, hogy pont ezért Bori örömest elnézegeti otthon, csenget vele, tologatja, de ha indulunk sétálni, és választani kell, akkor a régi ütött-kopott kéket visszük.
Mindemellett meglepően műszaki érdeklődésű a kisasszony. A vonatmániáról már meséltem, de van egy másik őrület is, az autó kormánya. Borka ugyanis fél perc alatt képes a csomagtartón keresztül a vezetőülésre mászni és ko-ko felkiáltással hosszasan kormányozni. Már a slusszkulcsot is be tudja tenni, az egyetlen szerencse, hogy nem ér le a lába a pedálokig. Teljes lázban van, ha valahova autóval megyünk és a menetidőbe bele kell számítani, amíg Bori is kormányoz. Kapott régebben egy játék műszerfalat kormánnyal és sebváltóval, ami annyira a szívéhez nőtt, hogy napokig azzal aludt. Az összes járművet felismeri, teljes az eufória minden mellettünk elhaladó busznál, biciklisnél, villamosnál, és pizzás fiúnál, már ismeri a hajót, a trolit, a dömpert, valamint minden egyéb, ami nem autó az Borka szerint kukásautó. A másik kedvenc ugyanis a ku-ku, úgyhogy szemétszállítási napon fel-alá mászkálunk a környéken, és annyira jó fej kukásaink vannak, hogy mindig visszaintegetnek Borinak. Most már minden pelenkázásnál megbeszéljük, hogy a kukásbácsik fogják majd elvinni a pelust és hogyan emeli fel az a bizonyos szerkezet a kukát.
Ráadásul ismeri a bicikli alkatrészeit, a pedáltól kezdve a kormányig és mindig elmondatja, hogy apa majd vesz neki is biciklit és lesz hozzá sisakja (si-si és mutogatja a fejét). Na és van annál izgalmasabb, mint amikor apa előveszi a szerszámokat? Jöhetek én a babákkal, ha egyszer ott a mérőszalag vagy a csavaros doboz… Mi lenne, ha fiúnak születik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése