2014. január 19., vasárnap

86.-179. hét



Egy kis vegyes salátával szolgálhatok a lányokról:
  •  Emesénél sajátos egyvelege jelentkezett az autózásnak és a babázásnak. Van otthon egy játék autónk, ami határozottan nem tűzoltóautó, de az általam ismert járművek közül még mindig a tűzoltóra hasonlít a legjobban, ezért kineveztük annak. Meske nagy kedvence, de mégsem szeretne lemaradni Borka babakocsi tologatásáról ezért mostanában legszívesebben ezt teszi a babakocsiba, majd büszkén sétáltatja.  
  •  Borka mostanában folyton azt magyarázza Emesének, hogy ő fiú. Ez még nem is lenne akkor a katasztrófa, de képtelen vagyok meggyőzni az ellenkezőjéről. Ha mondom neki, hogy ő egy kislány, akkor csak mosolyogva rázza a fejét és mondja, hogy- fiú! 
    Szerintetek járható út, hogy nem vonok le messzemenő következtetés abból, hogy inkább Borkának hisz, mint nekem???
  • Ismét kedvenc játék a bújócska. Borka odakiált Emesének, hogy számoljon tízig, majd elszalad. A legjobb az az egészben, hogy Meske tényleg elkezd számolni, négyig simán megy is neki, majd elkezd gagyarászni, és nem tudom, hogy csinálja, de tényleg még hat halandzsa számot mond, majd elkezd futni. Ha megtalálja Borkát, mindketten hatalmasat visítanak és utána Mesi bújik, természetesen pont oda, ahová Bori előtte. Néha én is elbújok, akkor együtt keresnek és míg Bori a megszokott helyeket ellenőrzi egy csomószor előfordult már, hogy Emese talált meg először. Vannak viszont remek rejtekhelyeim is, ahol még sosem találtak meg, de ki tudná megállni, hogy ne jöjjön elő vigyorogva, ha ilyeneket hall:- Emese, Anya sehol sincs, itt maradtunk egyedül... Nincs anyukánk... Emese, tudod mit? kezdj el sírni, akkor Anya biztos előjön. – és ha mégsem, akkor ő kezd bele zokogva – Anya gyeje!!!
  • Emese továbbra is lefektethetetlen esténként. Illetve van egy kivétel, ami erősíti a szabályt: ha ugyanis észleli, hogy közeleg a vég, és előbb-utóbb villanyoltás lesz, nekifutásból beleveti magát Bori ágyába, befekszik a sarokba és befúrja a fejét a plüssállatok közé. Szerintem még mindig azt hiszi, ha ő nem lát minket, mi sem látjuk őt. Már gondoltam arra is, hogy hagyom, hátha alszanak együtt, de Bori határozottan elzárkózik ettől. Sőt! Mivel ő sem arról hírhedt, hogy könnyen ágyba lehet dugni, szegényt azzal szoktuk motiválni, hogy siessen, mert Meske befekszik az ágyába. Na ilyenkor ő is iszkol.
Folytatás következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése