2013. november 10., vasárnap

76.-169. hét



Egy séta közben eszembe jutott, hogy milyen nagyszerű, hogy számításaimmal ellentétben Bori a kezdeti enyhe, de tartós orrfolyást leszámítva nem is betegeskedik, hiába friss ovis. Abban a pillanatban, hogy megfogalmazódott bennem a gondolat, sejtettem, hogy ez nem lesz így sokáig. Szombaton be is ütött a krach, egy hányós-hasmenéses nyavalya képében. A mélypont az volt, amikor összeverekedtek, hogy ki hányjon a vödörbe, ha ugyanis Borka fölé hajolt, akkor Emesének is oda kellett mennie és minimum annyit kellett mondania a vödör szájánál, hogy "pfüüü".  Aztán a délutánra már jelentősen megcsappant Meske lelkesedése, na meg az edény mérete is, mert rájöttem, hogy az ő gyomortérfogata nem indokolja a vödröt. Ezért egy pitlit próbáltam elé tartani, ő meg maximális amplitúdóval rázta a fejét, jelezve, hogy nem szeretne ő oda semmit juttatni. Ennek eredményeképpen röpke 12 óra alatt sikerült két adagnyi szennyest termelnünk, ami azért még a mi családunkban is szép teljesítmény.  Amúgy így betegen egészen úgy viselkedtek, mint a hagyományos, rendes gyerekek: viszonylag sokáig egy helyben maradtak, néha még ültek is, rendeltetésszerűen játszottak és (ta-da-da-dam:) aludtak! De szerencsére hipp-hopp meggyógyultak, úgyhogy nem sokáig élvezhettem ez utóbbit. 
Na de a hét nem csak a hétvégéből állt, gondoltam Emesének mégse a kacsaúsztató tóban kelljen pancsolnia, elvittem babaúszásra. Itt nem vált annyira hallá, mint Balázs, de apja lánya, úgyhogy tetszett neki. Borka meg egészen beleszokott abba rendbe, hogy hétfőtől csütörtökig ovi, pénteken meg anyanap, amikorra valami közös programot találunk ki. Már hetek óta várja, hogy fogaskerekezzünk, hiszen gondoljatok bele, vonat és piros! Nagyon tetszett nekik, a második megállóig kuncogtak azon, hogy zötyög, a csengőt meg csak utána vették észre...

GySzR:

Az oviban úgy zajlik az ébresztő, hogy az ovónéni és a dadusnéni kánonban éneklik a Pál Kata Pétert. Borkának nagyon tetszik, otthon is előszeretettel énekli, az alábbi saját feldolgozásában:
-         Páltakapéter jó reggelt,
Szól a kakasunk taraja
Gyere ki a jétre kukurikui

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése