2015. december 13., vasárnap

185.-278. hét



A gyerekek (na jó, az én) legnagyobb örömére Apa kirakta a karácsonyi izzósort a terasz korlátjára. Mivel minden évben konfliktushelyzetet teremtett, hogy melyikünk legyen az a gáláns önként vállalkozó, aki kimegy lefekvés előtt pizsamában a farkasordító hidegbe lekapcsolni a lámpákat, tavaly hozott a Jézuska egy távirányítós kapcsolót. Azóta a felkapcsolás minden nap Emese feladata. Ilyenkor fontosságának teljes tudatában beszalad a gyerekszobába és kihozza a villogós csillag végű elemes varázspálcáját, felelősségteljesen bekapcsolja és elmondja a varázsigét: Csiribi-csiribá, kislámpák kapcsolódjatok FEL! És lásd a technika csodáját, az izzósor kigyullad! Mesinek ez eleinte annyira tetszett, hogy még vagy tízszer fel-le kapcsolgatta. Így egy hét elteltével, a feladat súlya alatt megroggyanva, és az ünneplésbe kissé elfáradva, már csak egyszer felkapcsolja, majd visszasiet az ennél sokkal fontosabb játszanivalóihoz. De azért látom, hogy a szíve mélyén még mindig nagyon boldog, amiért ő tényleg tud varázsolni!

GySzR:

Határozottan beindult az adventi időszak az óvodában is. Emese csoportjában elővettek két plüss mackót és aki szépen pakol ebéd előtt és rendesen alszik a csendespihenő alatt, egy éjszakára hazaviheti a macit. Emese, aki itthon egy babát nem tesz vissza a polcra, az oviban annyira szépen pakolt, hogy második alkalommal megkapta az áhított macit és büszkén hozta haza. Borka is érezte a dolog súlyát és azonnal vállonveregette hugicáját:
- Emese, ez nagyon jó! Máris megkaptad a macit? Többet nem kell szépen pakolnod!
És mennyire igaza van! Honnan van ennyi esze? Meskete viszont mégis továbbra is kepeszt, hogy újra megkapja a macit és minden délután felháborodva meséli, hogy hiába viselkedett nagyon rendesen, mégsem ő kapta. Sebaj, még pár év ovi és ő is ilyen dörzsölt lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése