2015. június 14., vasárnap

160.-253. hét



Emese kicsit átbillent a ló túl oldalára. Meséltem már, hogy utál kezet mosni és mindig szó szerint grabancon kell ragadni és a mosdóhoz vontatni, némi cicamosdás végett. A napokban végkép felszámoltuk a pelenkázót (amit már csak öltöztetőnek használtunk az elmúlt fél évben) és így napvilágra került a bidé. Csap, ami kicsi és alacsonyan van? Egyszerűen annyira adta magát, hogy abban moshasson kezet és Emese lelkesen ráállt a dologra. Azóta kérés nélkül mossa a kezét, perceken keresztül, egészen könyékig és ruhástól, és ha már lúd legyen kövér alapon a bugyijáig átáztatja a nadrágját és úgy boka magasságig az egész fürdőszobát, de a probléma kipipálva.
         A másik túlkapásunk a rendrakás kapcsán keletkezett. Hosszas passzív ellenállás után oda jutottunk, hogy Meskete ha csak szóba kerül a rendrakás, akkor vad és pánikszerű pakolásba kezd. A célja egyértelműen az, hogy minden eltűnjön a szoba közepéről a szőnyegről, és a cél szentesíti az eszközt alapon, nem válogat a módszerekben. Azóta zsírkréták potyognak ki a könyvespolcról, gyurma tanyázik a babák hajában és a csillogó rendezett felszín alatt duzzadva nő a kupi. Eddig ha Bori előállt, hogy hol a Barbi fél centis karkötője, akkor viszonylag magabiztosan nyúltam a megfelelő fiókba és varázsoltam elő. Mostanra viszont teljesen reménytelen, hogy akármit is megtaláljak a 10 köbméternyi változatosan elhelyezett, ömlesztett motyóban. De egy szavam sem lehet, erre vágytam, Emese pakol.
         Tudjátok mit? Szemet hunynék mind felett, ha a legnagyobb összecsapásunkban is ilyen félresikerült módon aratnék elsöprő győzelmet, és Emeske kérlelve mondaná fél kilenckor, hogy „Anya, álmos vagyok, hadd menjek el aludni!”

GySzR:

Bori a sok vérnarancs után elnevezte a görögdinnyét vérdinnyének

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése