2015. április 19., vasárnap

151.-244. hét



Borka végképp feladta a balett-karrierjét. Igazándiból értetlenül állok a jelenség előtt. Otthon még mindig lelkesen piruettezik és okítja Emesét a holló járásra (ami ollózás, csak a hollózásnak sokkal több értelme van), de mire lett fodros szoknyás balett dressze, balett cipője, balettos lábszármelegítője, balettos kardigánja és balettos harisnyája, valamint táncolós táskája a rengeteg cók-mók tárolására, és mindez természetesen rózsaszínben, kitalálta, hogy ő mégsem szeretne balettozni. Hurrá! Magyarázatként megkaptam, hogy egyszer kiabálni mert a balett tanárnő (aki amúgy annyira mézes másos, hogy nekem amiatt borsózik tőle a hátam), valamint nehezek a nyújtások. Lett volna egy balett bemutató előadás is májusban, ami nem az ő műfaja, lévén, hogy nincs oda a szereplésért, és lehet, hogy ez is eltántorította, de mindezek ismeretében sem értem igazán a történteket… de annak nincs sok értelme hogy betuszkoljam a balett órára a sírva tiltakozó Borit. Végül is már úgyis jó az idő, valahol megértem, hogy szívesebben rohangál a játszótéren.
Cserébe viszont kitört a póni láz és egyre többet megyünk lovagolni. Most már tornázik is a lovon, körbe mennek a karámban és közben karkörzéseket csinál, meg háttal ül a nyeregben, vagy olyan idétlenül féloldalasan, mint régen a dámák, sőt feláll és már ügetett is egy kicsit, amit rém mulatságosnak talált. De tartom magam, nem veszek neki semmi lovaglós cuccot, sem új pónikat és kobak helyett is a biciklis sisakját hordja, bár szerencsére itt nincs is olyan nyomás, mint amilyet a tütüs kislányok jelentettek a baletton.
         Emese a legnagyobb nyertese Borka váltásának, ugyanis ő is imádja a lovaglást, igaz ő csak egy kört megy a mezőn. Cserébe viszont otthon is ő a lovas és lelkesen csücsül Borka hátán, aki visongva viszi körbe-körbe a lakásban. A legújabb hóbortja pedig, hogy amint álló helyzetnél lejjebb adom, azonnal a hátamra mászik, sőt ha teheti feláll a hátamon és szétteszi oldalra a karjait, mint ahogy Borka szokott a nyeregben egyensúlyozni. Úgyhogy mostanában úgy olvasok mesélt, hogy közben a hátamat apró talpak masszírozzák.

GySzR:

Borka imádja a ragtapaszokat, minden apró kis bibiből igyekszik szó szerint véres drámát csiholni némi mintás ragtapaszért cserébe. Emese az ellenkezője. A minap szokása szerint ollóval vagdosott és egy kicsit elvágta az ujját. Nem tartotta ezt olyan fajsúlyú eseménynek, hogy megossza velem, így csak arra lettem figyelmes, hogy már mindkét keze véres. Kissé aggódva kérdeztem tőle, hogy mi történt, mire egyszerűen megrántotta a vállát és csak annyit mondott:
- Piros a vérem, látod?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése