2015. február 22., vasárnap

143.-236. hét



A lányoknak új játékot találtak ki.
Címe: A Hófehérkés.
A játék menete:
1, Szereposztás/Szerep osztás:
Főszerepben Hófehérke - leggyakrabban Cs. Borbála megformálásában.
Daliás szerelme, a királyfi - Cs. Emese alakításában.
Mellékszereplő, a gonosz mostoha – a szerepbe kizárólagosan anyukák bújhatnak. (Ráadás: Apa jelenlétében a személye alkalmas a hét törpe egyidejű megformálására.)
2, A cselekmény:
A gonosz mostoha egy almával (vagy bármivel, ami kerek, vagy nem, de akinek egy kis fantáziája van almának láthat) elváltoztatott hangon (amit a Királyfi oly viccesnek tart, hogy néha kiesik az ebben a stádiumban még nem is létező szerepéből) Hófehérkét kínálgatja az almára kicsit sem hasonlító, de annak tartott tárggyal. Hófehérke eleinte visítva menekül, majd hirtelen a kellékbe harap és kicsit sem mesterkélt, de annál hosszadalmasabb haláltusát követően a földre rogy és saját magához képest meglepően mozdulatlanul fekszik. Ha eközben daliás Királyfi nem unta meg a játékot és kezdett el közben gyurmázni, Hófehérkéhez rohan és ahol éri puszilgatni kezdi. (Ha esetleg elfelejtette, Hófehérke készséggel visszaszól a sírból és emlékezteti rá.) Hófehérke e sikeres újraélesztést követően talpra szökken, a Királyfi nyakába ugrik és hosszasan ölelgetik egymást. Eközben a gonosz mostoha szerepét feledve elégedetten, már-már meghatottan mosolyog.
3, Játék időtartalma: kb. 3 perc, de szabadon bárhányszor ismételhető és ismételt is.

GySzR:

Ha Borkával összeakasztjuk a bajszunkat, akkor valamilyen rejtélyes oknál fogva Emese az én pártomat fogja (gondolom a korral ez is el fog (sajnos) múlni), odajön, megsimogat, mélyen a szemembe néz és azt mondja:
- Anya én majd megvédelek téged, ne félj, jó?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése