2013. december 8., vasárnap

80.-173. hét



Nálunk nem Bori nap vagy Mikulás napja van, hanem ezeket egy hétig tartó ünnepléssorozatban üljük meg. Az első felvonás már múlt vasárnap lezajlott a céges mikulásos cirkuszi előadás során. (A Fővárosi Nagycirkuszt átépítették? Az én gyerekkoromban tuti nagyobb volt!) Borka az előadás alatt végig azt kérdezgette, mikor lesz vége. Mint utólag kiderült nem azért, mert nem tetszett neki, hanem mert a bevezetőben elárulták, hogy a végén jön a Mikulás. Ötödikén este egymás mellett suvickolták a csizmáikat és hatodikán megkezdődött a nagy csokievés. Igen, bizony megtörtem, és még Meske is kapott. Emese ugyanis úgy viselkedik a bácsikkal, ahogyan a babákkal – három másodperc alatt lecsupálja róluk a ruhát és így nem tudtam tovább titkolni, hogy ennivalóból vannak. Emesét teljesen lázba hozta ez a Mikulás dolog, bácsi, ahogy ő nevezi. Bácsi minden nyalánkság, ami az ablakpárkányon sorakozik, bácsi a piros ruhás maci figura és minden sapkás és szakállas férfi. Mivel télidőben ez egy viszonylag gyakori jelenség, így Mesinek naponta többször derül fel az arca, felkiált, hogy bácsi! és tartja a tenyerét.
Borkának alaposan megünnepeltük a neve napját, ajándékhegyeket kapott és több tortát, rendelése szerint készült málnás is, valamint mindegyiken volt Bori betű. Mivel a születésnapja a nyári szünetre esik, az oviban is megünnepelték, és az én Borkámnak talán ettől csillogott a legjobban a szeme.
Az ajándékdömpinget tovább fokoztam azzal, hogy előkerültek az adventi kalendárium kis zsákocskái. Borkának ez az első dolga reggel, és meglepő módon Emese is számon tartja a dolgot. Olyannyira, hogy ha átalussza Borka reggeli zsákosztását, akkor is eszébe jut, hoz egy üreset és követelődzik. Azt hiszem jövőre módosítunk a rendszeren, mert mire karácsony lesz, teljesen kiégnek a sok ajándéktól.

GySzR:

Borka egyik reggel búcsúzáskor váratlanul azt mondta,
- Anya, ma később gyere értem az oviba, hogy játszhassak még egy kicsit.
Majd gyorsan hozzátette:
- De anya, siess!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése