2013. április 28., vasárnap

48.-141. hét



Mesketének megvannak az első szavai a pá-pá, a kukk!, amit kukucskálásnál használ, a ba-ba, ami a banán és a ga-ga-GA! Ez utóbbit eleinte a galambokra használta, de most már így hívja fel a figyelmünket minden térd alattig növő és mozgó lényre. Aztán a sok használat során ez úgy módosult, hogy az igazán izgalmas dolgoknál egyszer csak felkiált, hogy GYA-GYA – de így, nagybetűvel, és veszettül mutogat. Azért meg kell jegyeznem, hogy nem a konkrét beszéd jelenti még a fő kommunikációs csatornáját. Mostanára viszont tökélyre fejlesztette a sikítást, az igazi közlendőjét ilyen formán adja tudtunkra. Ráadásul teljesen máshogy sikít, ha véletlenül egy méternél távolabb kerülök tőle, vagy ha például Borka elvesz tőle valamit. Ez utóbbi nagyon jellegzetes, velőt rázó és már látatlanban is tudom, ha erről van szó. Ráadásul mostanság elég gyakori, mert Bori felvette azt a rém idegesítő szokást, hogy ha valamire ugyan hetek óta rá sem nézett, de most Emese megérinti, akkor ő hirtelen ráeszmél, hogy neki pont az kell, csak és kizárólag és most, de azonnal.
De hogy jót is meséljek, a hétvégét Miskolctapolcán töltöttük, egy kirándulós, fürdőzős program keretében. Bori egész bátor volt, ugyanis karúszóban, aljjal rendelkező, babáknak készült úszógumiban már egyedül is fürdött olyan részeken ahol leért a lába. És ha nem is lett a kedvence, de becsületére legyen mondva, hogy a barlangfürdőben is körbejött velünk, megmerítkezett, mindent megnézett, majd udvariasan közölte (Ki akajok menni!), hogy ennyi elég volt, és többet nem lehetett visszavontatni. Emese írtóra élvezte a vizet, labdákat hajkurászott és ha hassal felfektettük a vízfelszínre, szabályos mellúszás lábtempót rúgkapált. A kirándulásokon viszont Borka volt nagyon lelkes, rengeteget gyalogolt, Lilafürednél természetesen kisvonatozott és evett szemes halat (a sok halfilé és halrudacska után szemeshalnak titulálta az egyben sült pisztrángot). Bobozott is, ugyanis én nagyon szerettem volna kipróbálni és hosszas titkos győzködés után sikerült rávenni, hogy ő akarjon én meg nagyvonalúan mehessek vele egy kört. Aztán annyira tetszett neki, hogy a végén, még az apjával is repetázott, akinek amúgy esze ágában sem lett volna bobozni. És még rengeteg sütit is evett, fogott békát, lógott a nagyszülőkön, tíz másodpercenként megkérdezte, hogy miért?, és miért?

GySzR:

…Bori kedvenc szava mostanában a miért. Így perceken keresztül tudja szőni a dialógust, ugyanis minden válaszom után megkérdezi, hogy miért? Nekem meg eltökélt szándékom, hogy minden kérdésére értékelhető választ adok, ezért meglehetősen strapás mostanában az életem. Néha ráadásul igencsak feladja a leckét és nem is vagyunk mindig azonos hullámhosszon:
-         Anya, elvisszük sétálni a lukat? – ugyan fogalmam sincs, milyen lyukra gondol, de lyukra tuti nem lesz szükségünk.
-         Nem, nem visszük el a lukat.
-         Milyen lukat?
-         ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése