2016. július 10., vasárnap

215.-309. hét



A lányok a vakáció első 4 hetét 2x2 hetes turnusokban nagyszülő táborban fogják tölteni. Elsőként Mamiéknál vendégeskedtek két hetet és irigylésre méltó kényeztetésben volt részük. Fagyihegyek, játszóház maratonok, rengeteg hinta, biciklizés, homokozás, strand, lovaglás….
Közben Emese névnapját is megültük, aki feladta a leckét ajándék ügyben, ugyanis egy olyan Anna babát kért (a Jégvarázsból természetesen) amelyik énekel és ha ez nem lenne elég, akkor ráadásul az is elvárás volt, hogy mindezt magyarul tegye. Ismételten piaci rést találtunk, mert míg Bori Elza babája 10 nyelven tud dalolni, az Annák igen elítélendő módon csak angolul teszik mindezt (pedig testvérek). Hosszas diplomáciai egyeztetés után sikerült elérni, hogy Emese az angolul éneklő Anna babát is elfogadja. Ezek után az én hibámból kissé késve érkezett meg az Annát tartalmazó csomag és csak akkor kaphatta meg Mesi, mikor már rég elmúlt a névnapja. Az öröme így is határtalan volt, azóta Anna a kedvenc és én meg igazán hálás vagyok, hogy mamiéknál üvölteti végtelenítve kánonban Elzával (és nem csak azért disszonáns, mert nem egy nyelven szólnak…) Borka pedig levonat a következtetést: annyira jó Emesének, hogy több adagban kapta meg az ajándékát, hogy a születésnapján ő is így szeretné.

GySzR:

Emese előszeretettel készít tortát bármiből és így a homokozós időszakban pláne kibontakozhat ilyen téren. Ha elkészül a nagy mű, fogja és hatalmas, megilletődött mosollyal hozza nekem, majd elénekli hozzá az ovis szülinapokon is énekelt dalt, behelyettesítve a nevemet és az eddig általa hallott legnagyobb kort:
- Ég a gyertya ég, el ne aludjék, a kis Anya hét éves lett, éljen soká még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése