2016. január 24., vasárnap

191.-285. hét



Olyan régen volt már ki-mit tud, pedig közben csomót ügyesedtek és okosodtak a lányok. Borka például képzeljétek gyönyörűen tud masnit kötni és bármit bármikor és végérvényesen összecsomóz, de szerintem ha lenne fűzős cipője azt is be tudná kötni, sőt nem csak örökre tartó módon. Tud fonni és gyönyörű copfokat csinál a babáinak és most már magának is. Teljesen a mai kor gyermeke és folyton próbálja elcsaklizni a telefonomat. Ugyan még soha nem mutattam meg neki, hogy hogyan működik és mi micsoda rajta, teljesen kiismeri magát. Simán feloldja a képernyőzárat, lapozgat a fényképek között, csendéleteket készít a lakásról és portrékat Emeséről és rólam, sőt mi több szelfizik!
         Meskete is egyre ügyesedik. Legtöbbször úgy rajzol, hogy kis vonalkákat húz egymás mellé és próbálgatja a színeket. Aztán egyszer csak megszállja az ihlet és figuratív rajzokat készít. Már tud virágot, házat, embert és egy csomó mindent, ami számunkra nem felismerhető, de a fantáziája szárnyal és szívesen elmeséli mi minden van rajta. A képek általában nem kötik röghöz, szóval ugyanarról a rajzról pár nap különbséggel teljesen más sztorit tud tálalni. Emese hivatalosan ugyan még mindig Duplózik, azonban egyre ügyesebben építget Borka Legojával is, de mindenképpen lelkesebben. Jókat mosolygok rajta, amikor odaáll Bori Elzás legója mellé és figyel, aztán amikor épp nem néz oda senki, kicsit megpiszkálja. De azért néha engedélyt kap és teljes erőbedobással játszhat vele!

GySzR:

Autóban ülve gyakran játszunk állatos kitalálóst a lányokkal. Mostanában Emese is egyre gyakrabban bekapcsolódik és visszhangként megismétli Borka kérdéseit. De ami a legjobb, ha épp ő gondol valamire. Például egy állatra, aminek három lába van és nem a sánta róka és nem is egy félbevágott katica, mert szőrös. És amikor hosszas kérdezgetés után végre kiderül, hogy béget és erre én kissé neheztelve megjegyzem, hogy a birkának nem három, hanem négy lába van, akkor lesajnáló hangon csak annyit válaszol:
- Jaj, Anya! Ez egy különleges birka, amire én gondoltam! A négylábú már annyira unalmas!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése