2014. július 6., vasárnap

110.-203. hét



A héten ismét Mesié volt a főszerep, hiszen most volt Emese nap. Nem kis erőfeszítés árán és nem kevés utánajárást követően sikerült beszerezni egy zöld lovacskát, méghozzá alvósállatnak is alkalmas plüss verzióban. Számomra teljesen érthető módon és valószínűleg a keresletnek megfelelően pónilóból lilát, rózsaszínt esetleg sárgát gyártanak, ezért éreztem igazán kincsnek a szerzeményt. Ami igazándiból egy unikornis arany szarvval és hupipiros sörénnyel, és a zöldsége is határeset, cserébe viszont rém ronda, de Emese boldogsága így is határtalan és egyből rájött, hogy ez A Zöld Lovacska. A másik ajándéka egy új hinta lett, ugyanis a játszótéren kirobbanthatatlan a hintából. Ez azonban egyre kevésbé tűnik jó ötletnek, mert míg a parkban Emese idegen gyerekekkel folytatja a visításig fajuló vitáit a hintáért, így ezt itthon Borival teszi. Ráadásul már van annyira okos, hogy tökéletesen tudja, hogy ezt ő kapta és persze minden alkalommal szóvá is teszi. Míg én valami folytonos cserélésen alapuló rendszert próbálok érvénybe helyezni, a helyzet egyre jobban elmérgesedik és Borkának már egyetlen születésnapi kívánsága van: valami olyan játék, amivel csak ő játszhat. Ennek egyetlen előnye, hogy feltehetőleg könnyebb lesz beszerezni, mint a zöld lovacskát…
         A napjaink nagyrészt a játszóterek és a fagyizók környékén telnek. Kedvenc a Margitsziget a zenélő szökőkúttal, már kívülről fújják a programot és persze esti altatódalnak is a kedvenc a „Legyetek jók, ha tudtok” (úgyse tudnak). A fagyiválasztás pedig egyértelműen szín alapján történik, az íz teljesen mellékes szempont. Emese a rózsaszínre hajt, míg Borka kedvence a lila, még akkor is, ha az történetesen ibolya ízűnek mondott és leginkább gyerekkoromban használt illatos toll szagára emlékeztető aroma van benne, de abból legalább sok. Az egyetlen szerencse, hogy kis gombócot is lehet venni belőle, hisz ez a mennyiség is épp elegendő arra, hogy tokától bokáig maszatosak legyenek, így is megunják mire a végére érnének és egyébként is, úgyis mindkettőnek az én a kifejezetten csúnya színű csoki vagy pisztáciazöld fagyimra fáj a foga és kb. húszszor kérnek meg, hogy megkóstolhassák. Az egészben mégis mindig az a slusszpoén, amikor Emese ismételten nem bír ellenállni a kísértésnek, és a már kellően folyékony halmazállapotú nyalánkság alól leharapja a tölcsér legizgalmasabb részét: a csücskét. De mégis kihagyhatatlan a napirendünkből ez a program, mert számukra ez a nap fénypontja.

GySzR:

Meske felsírt éjjel, nem volt szomjas, nem fázott, nekem meg eltartott pár percig mire félálomban megértettem, hogy azt zokogja:
- Oool a zőőd lovacskám???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése