2012. április 26., csütörtök

89.hét



Figyelem! Gyerekszáj rovat következik, aki ugyanúgy gondolja, mint én, hogy a gyerekek aranyköpései csak a szüleiknek viccesek, az lapozzon, mert sajnos én sem tudom megállni…

Borka folyamatosan és megállás nélkül karattyol, be nem áll a szája, csak éppen mi egyelőre nem értjük, amit mond. Aztán persze előfordul, hogy motivált abban, hogy tudtunkra adjon dolgokat, akkor persze tökéletesen megérteti magát. Rengeteg szót használ úgy, hogy csak az első pár betűt mondja. Bizony néha kihívás kitalálni, hogy mire gondol, főleg hogy olyan szavakat használ, hogy én is elcsodálkozom, minap például kiderült, hogy a „so-so” alatt arra gondol, hogy sorjás a babája lába. Persze lehet, hogy pont ez a baj, hogy túl sok mindent mondunk neki, hogy nem egyszerűen van a madár, hanem ismeri a gerlét és tudja, hogy turbékol, a varjat, amire mindig károg, a kacsát, a libát, a tyúkot és a kakast, a hattyút, a sast, a baglyot (és tud huhogni is), a cinkét, a rigót, a galambot, a papagájt, a pingvint és a struccot. Mindezeket megismeri és az megnevezi, csak az első két betűvel persze, kivéve a struccot, ami styucc. Na jó, azért van egy pár szó a hintán és a babán kívül is, amit teljesen kimond. A kedvencem a bubus, ami Borka-magyar szótár szerint a tubus, a boboz, ami szövegkörnyezettől függően lehet doboz vagy toboz és a kukap, amiről mindenki tudja, hogy kupak. Az olyan fontos szót, mint a kukucs viszont tisztán és artikuláltan mondja. Az r betűket előszeretettel helyettesíti j-vel, így saját maga lett Boji, a rács meg jács, de a ribizlinél nem problémázik, egyszerűen bi és kész.
Egy biztos, elfogultság nélkül állítom, hogy irtó cuki hangja van és én már alig várom, hogy úgy csipogjon egész nap, hogy értem is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése