2016. augusztus 12., péntek

Bori 6 éves - Szülinapi különszám



Szülinapi különszámokat nem tudom nem szentimentálisan kezdeni. Hihetetlen, hogy a mi kis Borkánk 6 éves lett. És hogy mivé lett ezalatt a hat év alatt az én kis fogatlan, magatehetetlen, kopasz elsőszülöttem? Egy gyönyörű, nyúlánk kislánnyá, akinek már némi csattos támogatással lehet egy hátsó copfot készíteni a hullámos hajzuhatagából, és nem elég, hogy már négyszer járt nála a fogtündér, de már az új fogai is kinőttek.

         Bori egy szuper kis hat éves, aki imád alkotni és kézműveskedni. Mellette bújnom kell a kreatív honlapokat és biztos, hogy bármilyen rendezvényen és alkalmon, ahol készíteni lehet valamit, ott Borka aktív lesz. Ráadásul ügyesek is a kis kezei, kész hajkreációkat fon a babáinak és már simán tud masnit kötni és csak gyűlnek és gyűlnek az egyéb maradandó alkotások is. Borka egy igazi gyűjtögető alkat, aki legszívesebben minden alkotását és minden rajzát, valamint minden ajándékba kapott vagy talált szerzeményét megőrizné. Ezeket ráadásul képes számon tartani, így Dunát lehetne rekeszteni nálunk az emlékbe eltett címkékből, fecnikből, blokkokból, papírokból, szórólapokból, csomagolópapír kivágásokból és az én szememben a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokból. Külön kategóriát jelentenek a talált mütyűrök is, Borka ugyanis kitűnő megfigyelő, mindig talál valami kincset (hiába mondjuk neki, hogy húszezreseket keressen, az még nem jött össze). Bori egyébként is mindent észrevesz, kiszúr és utána nem átalkodik rá is kérdezni. Jelenlétében kizárt, hogy hosszasan elmerengjek valamin anélkül, hogy ne kérdezné meg, hogy épp mit nézek, mit látok, mindeközben mire gondolok, mindezt miért teszem és milyen következtetésre jutottam. Borikám rendületlenül rákérdez a legutolsó mondatfoszlányra vagy elmormolt félmondatra, mindent észrevesz, mindent meghall és mindenről tudni akar. Hihetetlenül érdeklődő és rengeteget kérdez. Kérdez, ha valamire kíváncsi, ha valamit ugyan pontosan tud, de szeretné újra hallani, ha szorong, ha unatkozik, ha szeretné, hogy figyeljek rá, vagy ha csak egyszerűen szóba elegyedne.
Borikám még mindig oda van a fagyiért és a tésztáért, imád társasozni meg kártyázni, és ha az ember nincs résen nagy svindlis. Pénztáros szeretne lenni, ha majd nagy lesz (szerintem azt hiszi, hogy az övék lesz a pénz, amit begyűjtenek…) és nagyon szeret vásárolni. Továbbra is elképesztő kitartással és elszántsággal tud küzdeni, ha szeretne valamit, márpedig Borkában hihetetlen akarat és vágy van a többre és a jobbra. Remélem, még jó sokszor megadatik neki!
A lényeget legjobban Emese szavaival tudom összefoglalni: A kis Borink hat éves lett éljen soká még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése