2012. december 30., vasárnap

31.-124. hét



Borka megtudta mi a karácsony és szerintem tetszett neki. A karácsonyfáért egészen oda volt, mikor megkérdeztük mi van rajta, mondta, hogy kicsi lámpák, csokik és gömbök. A lelkesedés egészen addig tartott, amíg végig nem látogattuk az összes nagyszülőt, akik persze jóval nagyobb fákat állítottak, így amikor hazaértünk Bori kijelentette, hogy a mienk kicsi. Nagyot!  Meskét viszont a szoba bármely pontjára tesszük le öt percen belül a fánál terem és irtó elszántan ráncigálja, amit csak elér rajta. Ha pedig megakadályozzuk, hogy üveggömböt gyömöszöljön a szájába, vérig sértődik. Egy szaloncukor papírral órákig képes eljátszani, amikor pedig a belevalóval együtt kapta meg és csak sikerült csokit juttatnia a szájába, vagy öt percig cuppogott teljes elégedettségben. Mivel Borka most már jó egy hónapja egyáltalán nem alszik délutánonként, az ajándékok a pásztorjáték alatt kerültek a fa alá. (mellékesen megjegyzem, hogy itt Bori párnacsatába keveredett egy kislánnyal, Meske pedig igazándiból azt kapta ajándékba, hogy ezalatt itthon büntetlenül megrághatta Bori legféltettebb játékait is). Igazi rácsodálkozástól csillogó gyermekszemek mellett hallgattuk a Mennyből az angyalt, de Borka már ezalatt kiszúrta, hogy a legnagyobb dobozból kilóg egy kormány. Mondanom sem kell ugyanis, hogy megvettük neki az autót. Piros, alig futott, megkímélt állapotú, nem dohányzó hölgy tulajdonostól… na jó, azért egy kicsit kisebb, mint apáé, de irtó boldog volt vele. A másik ajándék egy diavetítő lett volna, filmekkel, amit még Eszteréktől kaptunk nászajándékba, de négyszer túrtunk fel mindent és nem lett meg, így még egy Duplós repülőt kapott (csupa kislányos ajándék, nem? Azért szerencsére a rokonságtól kapott hegynyi ajándék között akadnak igazi csajos cuccok). Nagyon boldog volt. Az pedig külön hab a tortán, Bori mindenkinek nagyon önzetlenül és irtó élvezettel segített kibontani az ajándékát, és amikor mindennel végzett, megkérdezte, hogy mi van még?  Persze Meske is kapott játékokat, de őt leginkább a műanyag ajándékkötőző masnival tehettük boldoggá.

Már korábban is említettem, hogy Emese a legaranyosabb baba korban van, de hozzáteszem a legizgalmasabban is. Hihetetlen nézni, ahogy napról napra egyre ügyesebb és ügyesebb, mindig produkál valami újat. Nem tudom, hogy a karácsony tette-e, de mindenesetre a héten aztán tényleg belehúzott. 26.-án felült, 27.-én elindult négykézláb, 28.-án életében először felállt, 29.-én először vette a szájába a nagylábujját, 30.-án meg azon kaptuk, hogy két ujjal csippent. Igazi ámokfutás! Azóta egy dolog érdekli: olyan kapaszkodó elérése, amin függőleges helyzetbe tudja húzni magát, és ilyenkor azt mondja, hö!, hogy nézzük már meg milyen ügyes és dicsérjük meg. Közben pedig egyszerűen lerí az arcáról az elégedettség.

GySzR:

Ha esetleg ti is feltennétek Borkának a gyerekeknek ilyen tájban leggyakrabban feltett kérdést, hogy mit kapott karácsonyra?, akkor azt fogja válaszolni, hogy
- ajándékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése