2015. március 8., vasárnap

145.-238. hét



Emese felvett mostanában egy új szokást. Úgy viselkedik, mint egy kis hörcsög. Fogja az ennivalót a pofazacskójába teszi és ott tartogatja, akár órákon keresztül, lebeszélhetetlenül. Nem az a típus, aki bármit kiad a szájából, ha már egyszer bekerült oda, de valami ütősebb finomsággal még lehet esélye az embernek, hogy kivarázsolja onnan. A másik új mániája pedig a vagdosás. Órákig elbíbelődik azzal, hogy homlokráncolva teljes elmélyültségben vagdossa fél négyzetcentiméteres apró cafatokra a papírokat. Mindenféle cél nélkül, csak szimplán a vágás öröméért. Ébredés után egy órával eddig is úgy nézett ki a gyerekszoba, mintha házkutatást tartott volna valami alaposabb nyomozóhatóság, ezzel az új hobbival viszont határozottan olyan, mintha robbantottak volna.
És mi újság Borival? Ő pedig újabban imádja a csípős dolgokat. Ragaszkodik hozzá, hogy „csípős” fogkrémmel mosson fogat, élvezettel szopogatja a legerősebb mentolos cukorkákat, és a legdurvább, hogy csemegeként rágcsálja a szeletekre vágott vöröshagymát. Aki meg ezek után a hatósugarába került csak értetlenül forgolódik, mert senki sem gyanakszik pont rá. Hihetetlen hogy ez a tömény hagymaszag egy ilyen kicsi leány szájából jöjjön. Na ilyenkor tényleg jól jön a mentolos cukorkaimádat…
         A lányokat a hétvégére egyébként Mamira és Papira bíztuk.          Azt hiszem ez volt az első olyan külön töltött időnk, amikor nem betegedtek le, nem sértődtek meg amiért elhagytam őket és úgy egyáltalán egy csöppet sem vették zokon a dolgot. Persze nem az utcasarkon hagytam őket, agyon lettek kényeztetve és el lettek kápráztatva. Úgy tűnik, szerparációs szorongásom már csak nekem van. Felnőnek. Menthetetlenül és visszafordíthatatlanul.

GySzR:

Azt hiszem egy kezemen meg tudnám számolni hány olyan nap volt december óta, amikor egyik kölöknek sem folyt legalább az orra. Nem hiába mondják erre a korosztályra, hogy kis taknyosok. Azok. A sok fülgyulladás és az ismételt orr- és füldugulás Borkának ráadásképpen halláscsökkenést is okozott. Ez úgy tűnt fel, hogy kb. 150x hagyja el a száját egy nap az a mondat, hogy:
- Mit mondtál?
De ezt olyan számonkérő hangsúllyal tudja ejteni, hogy még jobban motivált vagyok arra, hogy rászoktassam a sokkal szalonképesebb „tessék?”-re.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése